طراحی سایت فروشگاهی یکی از راههای موثر ارائه محصول به مشتریان است. داشتن وبسایت فروشگاهی قدرتمند یکی از درگاههای ورود به عرصه دیجیتال مارکتینگ است.
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
دیجیتال مارکتینگ مجموعه ای از اقدامات مختلف در زمینه بازاریابی اینترنتی است. از بهینه سازی و سئوی سایت گرفته تا حضور گسترده در شبکه های اجتماعی پرطرفدار و ارتباط با سایتهای پرمخاطب. هدف نهایی به نمایش گذاشتن محصول یا خدمت به مشتریان است منتها از طریق صفحات مجازی . اما چرا بازاریابی اینترنتی اهمیت دارد؟ امروزه استفاده کاربردی از اینترنت بسیار فراگیر شده است. نیمی از جمعیت ۸۶ میلیونی کشورمان حداقل در یکی از شبکه های اجتماعی فعال هستند.

روزانه قریب به یک میلیارد واژه در موتور جستجوی گوگل سرچ می شود که شامل تعداد قابل توجهی واژه های فارسی است . این حضور فعال در صفحات مجازی نشان دهنده ی فرصت بزرگیست برای ارائه محصولات به شکل گسترده . مردم روزانه ساعات زیادی را صرف بازدید از صفحات مجاز می کنند. گویی این رسانه جایگزین رسانه های دیگر مثل تلویزیون و روزنامه گردیده است.
شاید اگر برای تبلیغ محصولات خود فقط از رسانه های غیر اینترنتی مثل تبلیغات تلویزیونی و بیلبورد و مجلات و روزنامه استفاده می کنید ، مطمئنا بخش بزرگی از مخاطبین را از دست داده اید. طراحی سایت شرکتی قدم اول ورود به دیجیتال مارکتینگ است. یکی از مهمترین مزایای طراحی سایت فروشگاهی مقرون به صرفه بودن آن می باشد برای کسب و کارهای کوچک . شاید صاحبان کسب و کارهای کوچک توان پرداخت هزینه های گزاف تبلیغات رادیو و تلویزیونی یا تبلیغ از طریق اجاره بیلبوردهای خیابانی و مجلات و روزنامه ها را نداشته باشند ولی از پس هزینه های بازاریابی مجازی بر می آیند.
چند نمونه آمار جالب درباره میزان هجوم به اینترنت
موسسات بین المللی آماری در سالهای اخیراعلام کردهاند نوجوانان ۱۵ تا۲۲ ساله روزی ۳ ساعت در فضای مجازی حضور فعال دارند. بیش از ۳۰ درصد این زمان، مصروف شبکه های اجتماعی میشود و مهمترین وسیله برای اتصال به اینترنت، موبایلهای هوشمند هستند.
در سال ۲۰۰۰، در سرتاسر جهان بیش از سیصد میلیون نفر به اینترنت دسترسی داشتند. در سال ۲۰۱۴، این تعداد به بیش از سه میلیارد نفر رسید و در انتهای سال ۲۰۱۶ بیش از نیمی از جمعیت ۷٫۴ میلیاردی کره خاکی تجربه آنلاین داشتهاند. محققان پیشبینی میکنند در سال ۲۰۲۰، بیش از ۶٫۲ میلیارد نفر به اینترنت دسترسی داشته باشند. در ایران نرخ نفوذ اینترنت آمارها حاکی از آن هستند که حدود ۴۰ میلیون نفر کاربر گوشی هوشمند هستند و ۴۸% از جمعیت ایران، کاربران فعال اینترنت هستند .
از زمان شروع فعالیت سایت یوتیوب تا امروز که کاربران آن در هر روز یک میلیارد ساعت محتوای ویدئویی تماشا میکنند، رشد مخاطبین کلیپهای آنلاین به سرعت افزایش یافته و بیش از هفتاد درصد ترافیک اینترنت جهان در سالهای اخیر، مختص کلیپ و ویدئوهای اینترنتیس است . در مقابل، سیما به عنوان اصلی ترین رسانه غیر آنلاین ویدئویی، با کاهش چشمگیر مخاطبین روبهرو است و فقط در ایران، روند کاهش مخاطبان آن در سالهای اخیر مطابق این نمودار بوده است:

اولین مرحله انتخاب نام دامنه مناسب برای وبسایت شماست. ما برای طراحی سایت فروشگاهی مناسب نیاز به اسم مناسب داریم ، اسمی که حتی در زبانهای دیگر معنی نامناسبی نداشته باشد و همچنین قابلیت برند شدن را داشته باشد. به اندازه کافی کوتاه و گویا باشد و خوش آوا نیز باشد. در نگاه اول انتخاب اسم دانه ساده به نظر میرسد ولی به نظر نگارنده یکی از سخت ترین و پیچیده ترین مراحل داشتن یک سایت مناسب می باشد.
در مرحله بعد اقدام به خرید هاست و دامنه می کنیم . در انتخاب هاست هم باید دقت و ظرافت به خرج داد. بعضی سرور ها به شدت ضعیف هستند. پیشنهاد می کنیم از سرورهای قدرتمند استفاده شود برای میزبانی سایت شما. بعد از خرید هاست اقدام به خرید دامنه مد نظر می کنیم . دامنه مد نظر ما را نباید پیش از ما استفاده کرده باشند. اگر این چالش هم به نحوی حل و مدیریت شد می توانیم به ادامه کارمان برسیم.

در این مرحله ورود می کنیم به انتخاب زبان طراحی سایت شرکتی شما. زبانهای مختلفی برای طراحی سایت در پیش روی ما هست ولی پیشنهاد می شود به علت گستردگی استفاده از وردپرس از این سیستم مدیریت محتوا استفاده نمایید. وردپرس در ابتدا سیستمی بود برای وبلا نویسی امام به علت رایگان بودن به شدت رشد کرد و هم اکنون محققان می گویند ۶۰درصد از فضای وب را وردپرس تسخیر کرده است.
سیستم مدیریت محتوای (CMS) وردپرس دارای مزایای فراوانی است. راحتی کار با این سیستم و همچنین وجود افزونه های مختلف و کاربردی کار با این سیستم مدیریت محتوا را بسیار راحت کرده است. ورد پرس با زبان پی اچ پی نوشته شده است و از طریق مای اسکیو ال پیشتیبانی میشود. در حال حاضر بیش از ۸۰ میلیون وبسایت با این سیستم مدیریت محتوا اداره میشود.

گروه داده کاوی رایبرگ با طراحان و گرافیستهای با تجربه فضایی گرم و خودمانی را به نمایش گذاشته تا مخاطبین به راحتی بتوانند در این سایت حضور داشته باشند . سئوکاران رایبرگ با انتخاب متنهای عمیق و تاثیر گذار مشتریان را تحت تاثیر قرارداده و ترغیب به خرید از شما مینماید.
سایت فروشگاهی باید بشکلی طراحی شود که کاربر به آسانی بتواند از آن استفاده و به اطلاعات مورد درخواستش دسترسی پیدا کند. طراحی سایت فروشگاهی باید مخاطب را به بازگشت و استفاده مجدد از آن ترغیب و تهییج و او را به یک مشتری همیشگی تبدیل کند. ویژگیهای یک طراحی سایت فروشگاهی عالی شامل فقرات زیر است:
۱- تمامی و سراسر صفحات باید محتوا و مفهوم مناسب و مطلوب را به مخاطب انتقال دهند زیرا کاربر همیشه به صفحه اصلی و اولیه مراجعه نمیکند بلکه در بیشتر موارد از طریق یک لینک مستقیم در ایمیل یا صفحات اجتماعی یا سرچ گوگل به یکی از صفحات فرعی وبسایت منتقل میشود.
۲- هدایت واضح و دقیق کاربر به موارد موردنظر او از طریق لینکهای مستقیم یا منوهای هدایت که در بالای صفحه قرار دارد یک اصل و ضرورت است. تمامی اطلاعات مهم باید بهراحتی و آسانی از طریق این منو قابلدسترسی باشند، اما ازآنجاییکه مناسب تر است نوار جستوجو در تمام صفحات سایت موجود باشد، منوی اصلی نباید خیلی طویل و طولانی باشد. دستهبندی مناسب مطالب و انتظام آنها ، سایت فروشگاهی طراحی شده را برای کاربر جذابتر و مناسبت می کند.

۳- در صورت وجود فرم، آن را در دسترس همه ی کاربران قرار دهید. فرم تماس میتواند مشتریان احتمالی را تشویق به نوشتن نام، آدرس ایمیل و سایر اطلاعات کند تا با آنها تماس بگیرید و برای مراحل بعدی دیجیتال مارکتینگ از آنها استفاده کنید.
تحقیقات نشان میدهند که کاربران سایتهای مختلف درواقع هیچ متنی را کامل نمی خوانند بلکه از طریق خوانش کلیدواژه های مد نظرشان، متن را بازدید میکنند. بر این اسا باید نکات زیر را در کانون توجه قرار داد:
۱- از نوشتن متون و پاراگراف های طولانی دوری کنید ، پارگرافهایتان نهایتا ۳ خطی باشند و برای راحتی کاربران در پیدا کردن متون مد نظرشان ، تیترهای مختلف و مناسبی را در سایزهای متفاوت در نظر بگیرید.
۲- اضافه کردن تصاویر و کلیپ های مرتبط بسیار راهگشاست. تصویر و ویدئو مناسب باعث توجه کاربر میشود و مخاطبین زمان بیشتری را در سایت شما خواهند بود. این را در نظر داشته باشید که با استفاده از کلیپ و تصویر مطالب بیشتر و مهیج تری را می توان در زمان کوتاهتر به کاربر منتقل کرد.
۳- پس از انتخاب تیتر دیگر در بدنه متنتان از فونتهای مختلف استفاده نکنید . این کار متن شما را شلخته و بی اعتبار نشان میدهد. از فونتهای رسمی و شکیل برای انتقال مفاهیم استفاده نمایید.
۴- با توجه به اینکه کاربران هیچ متنی را از ابتدا تا انتها کلمه به کلمه نمی خوانند از تکنیک قالبها و استفاده از رنگهای جذب کننده برای فقرات اصلی نوشته تان استفاده نمایید.

۵- همچنین برای آسانی در خوانش متنها و مقالات، کنتراست بین پسزمینه و وبسایت را حفظ کنید تا چشم کاربر از خواندن نوشته خسته و دلزده نشود و روند خواندن مطالب را آسانتر کند،برای مثال رنگ نوشته زرد روی پس زمینه سفید نامناسب می باشد.یا رنگ نوشته سیاه روی پسزمینه سفید مناسب خواهد بود. انتخاب رنگ شاید بیشتر از انتخاب محتوای وبسایت مهم جلوه کند. سعی کنید تا جایی که ممکن است از رنگهای تند و چشم خراش مانند سبز فسفری یا زرد نئونی استفاده نکنید.
زمانیکه مشغول طراحی سایت فروشگاهی هستید و می خواهید بهترین قسمت متن خود را را به کاربران ارائه دهید، بهتر است از طرح و رنگ ساده استفاده کنید تا آن محصول جلوه بصری بیشتری داشته باشد، اما هنگام ارائه چندین آیتم بهصورت همزمان، یک طراحی پویا بیشتر به کار میآید. بهعنوانمثال Apple، به دلیل طراحی ساده آن توجه شمارا تنها به یک قسمت خاص جلب میکند و در مقابل Asos، یک وبسایت پویا است که چندین بخش و آیتم را ارائه میدهد.